Polyenergetische therapie

Polyenergetische therapie is kortdurend en resultaat gericht. Meestal zijn 4 tot 10 sessies voldoende. Naast een heleboel kleinere technieken zoals EFT en The Work, zijn er 5 hoofdstromingen binnen deze therapie.

Communicatie en gesprekstherapie

Deze meer klassieke vorm wordt gebruikt om tot de kern van de klacht door te dringen en inzicht te krijgen in de aard van het probleem en de reden waarom het probleem in stand blijft of nog niet opgelost is. Ook wordt besproken hoe gedachten emoties kunnen beïnvloeden en hoe je door een andere gedachte bij een gebeurtenis te hebben, je er ook andere emoties bij kan ervaren.

NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren)

We hebben allemaal van onze opvoeders programma’s meegekregen voor het verdere leven. Sommige daarvan zijn nuttig (“eerst links kijken voor je oversteekt”), sommige kunnen eerst nuttig zijn maar later niet meer (“doe je best” is een prima programma om later bijvoorbeeld een burn out te krijgen) en sommige zijn ronduit lastig (“het leven is lijden”). NLP speurt deze overtuigingen op en vervangt ze door nieuwe waardoor je beter in staat bent met het leven om te gaan.

Hypnotherapie

Ik gebruik geen hypnose maar trance. Trance is niet iets engs waarna je niets meer weet of dat je geen controle zou hebben over je acties maar is een geconcentreerde staat van bewustzijn, vergelijkbaar met de geconcentreerde aandacht als je helemaal in een boek zit. Ik gebruik trance om vanuit het onderbewuste signalen te krijgen die een nieuw licht op het probleem werpen en daarom ook andere oplossingen aandragen. Ik gebruik trance ook als je wilt afvallen of wil stoppen met roken. In de geconcentreerde staat ben je namelijk veel beter in staat afspraken met jezelf te maken en je daar ook aan te houden.

Regressietherapie

Veel klachten hebben te maken met het onverwerkte verleden. Regressie voert je terug naar het verleden om de gebeurtenissen, met het bewustzijn van nu, opnieuw te bekijken en dan nu andere conclusies te trekken dan toen. Daardoor kunnen klachten verlichten of niet meer nodig zijn. Het kan gebeuren dat de regressie je terugvoert naar vorige levens.

Energiewerk en chakratherapie.

Een lichaam dat in balans is leidt ook tot een evenwichtiger geest. Met oefeningen kan het lichaam energetisch meer in balans gebracht worden. Hierbij let ik speciaal op chakra’s die wat meer energie of reiniging kunnen gebruiken. Je bent dan in staat jezelf evenwichtiger en met meer kracht in de wereld neer te zetten.

Ook deze werkvormen worden gelijktijdig en door elkaar gebruikt om het resultaat van de sessie te vergroten.

Terug naar overzicht Werkvormen